Пілешка супу — смачний Болгарський суп з куркою, який подають у всіх ресторанах країни і який дуже подобається туристам. Приготуйте традиційний супчик по-болгарськи і оцініть його неймовірний смак! Весь його секрет полягає в смачній заправці, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Курячі чверті — 2 шт. (900 гр.);
- Цибуля — 1 шт.;
- Картопля — 2 шт.;
- Морква — 2 шт.;
- Болгарський перець — 1 шт.;
- Рослинна олія — 3 ст. л.;
- Локшина (вермішель) — 50-70 гр.;
- Сіль і чорний перець за смаком.
Інгредієнти для заправки:
- Борошно — 2 ст. л.;
- Кефір (сметана, мацоні за смаком) — 3 ст. л.;
- Жовток — 1 шт.;
- Лимонний сік — 1 ч. л.
Приготування:
Відваріть курку до повної готовності. Приберіть пінку. Моркву, цибулю і зелений болгарський перець наріжте дрібно, протушкуйте з рослинною олією.
Курку розберіть на м'ясо, кістки викиньте, м'ясо поверніть в бульйон. Додайте сіль і перець за смаком, заправку, а також дрібно порізану картоплю. Варіть до м'якості картоплі. В кінці додайте дрібну вермішель.
Тим часом підготуйте заправку. Жовток змішайте з кефіром (сметаною, кислим молоком, мацоні на вибір), борошном і лимонним соком. Соку можна додати більше, а можна додатково покласти часточку лимона кожному в тарілку, щоб вичавити сік прямо в порцію супу.
Коли суп приготується, пару ложок бульйону додайте в заправку, щоб вирівняти температуру. Перелийте заправку в знятий з вогню суп, перемішайте.
Подавайте супчик до столу. Заправка робить звичайний курячий суп неймовірно ароматним і апетитним — спробуйте приготувати хоча б раз!
Детальніше про те, як приготувати болгарський курячий суп «Пілешка супу», дивіться у відео нижче:
Джерело: ukr.media