Наливання води повільно, рівномірно та з висоти: вчені розкрили секрет більш міцної кави без зайвих зерен

Кава вважається одним із найпопулярніших напоїв у світі. Вона вабить своїм ароматом, бадьорливим ефектом і чудовим смаком. Хтось любить слабку каву, а інші в захваті від максимально міцної та насиченої кави, інформує Ukr.Media.

Вчені провели дослідження і з'ясували, як можна без зміни складу посилити смак кави. Команда фізиків з Університету Пенсільванії дійшла висновку, що велику роль відіграє спосіб наливання води.

Метод воронки — найкращий спосіб приготування міцної кави, коли гаряча вода повільно проливається через мелену каву, яка лежить у фільтрі у воронці. Дослідники вважають, що воду потрібно лити поступово і з висоти, щоб збільшити інтенсивність смаку.

Так вода довше стикається з частинками кави, а безперервний струмінь запускає «ефект лавини». Кавові частинки при цьому піднімаються і рівномірно розподіляються, віддаючи свій смак і аромат воді.

Воду потрібно лити з висоти, інакше імпульсу не вистачить. Кава потребує «турбулентності» і безперервного струменя — все це покращує смак напою. Вчені відзначають, що воду можна заливати з висоти 30 см, щоб інтенсивність смаку зросла. Втім, робити це потрібно гранично обережно, щоб не обпектися.

Такий спосіб можна застосовувати і з заварюванням методом френч-преса. Напій залишить приємний посмак.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *