Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню і перейти від майонезу до різноманітніших соусів, то ми пропонуємо вам приготувати класичний бешамель.
Цей універсальний соус підійде до будь-яких страв: від пасти до овочів, риби до курки, від морепродуктів до салатів.
Рецептом поділилася експерт мережевого видання «БелНовости» кухарка Юлія Архіпова.

Щоб приготувати ніжний бешамель, потрібно почати з трьох столових ложок вершкового масла, розігрівши їх у сковороді.
Розтопіть масло|мастило|, а потім додайте дві столові ложки борошна і ретельно перемішайте.
Потім акуратно влийте дві склянки попередньо підігрітого молока в сковороду, постійно помішуючи, щоб уникнути грудок.
Доведіть соус до кипіння і проваріть протягом двох хвилин, щоб він став густішим.
В кінці додайте сіль до смаку і трохи мускатного горіха для додаткового аромату. Ваш універсальний бешамель готовий до подачі.
Раніше ми розповідали, через які 3 помилки гуляш гарантовано вийде жорстким.
Читайте також
- Якими повинні бути білки для збивання – теплими або холодними: навіть досвідчені господині припускаються цієї помилки
- Навіщо деякі господині замочують гречку перед варінням: ви здивуєтеся