Як приготувати освіжаючий коктейль: винятковий рецепт

У спеку прийнято рятуватися морсами, квасом чи лимонадом. Всі ці напої можна приготувати домашньої кухні.

Ось рецепт, який допоможе, коли захочеться чогось нового.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати яблучно-імбирний коктейль.

Лимонад
Фото: Pixabay

Потрібно:

  • яблука – 3 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • імбир (корінь) – 30 гр;
  • цукор (мед) за смаком;
  • вода – 2 літри.

Як готувати

1. Інгредієнти потрібно вимити та витерти насухо паперовими рушниками.

2. Яблука розрізаємо на чверті, видаляємо серцевину, поміщаємо в каструлю та заливаємо 2 літрами води.

3. Лимон потрібно вимити, натерти цедру на тертці, імбир почистити і нарізати скибочками товщиною 2-3 мм.

4. Коли закипить вода з яблуками, додаємо в неї терту цедру та нарізаний імбир, після чого нудимо все на слабкому вогні 10 хвилин.

5. Витискаємо сік із лимона. Проціджуємо готовий відвар, можна навіть віджати яблука або протерти через металеве сито, а коли відвар охолоне – влити лимонний сік.

Додаємо за смаком мед, охолоджуємо та подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, чим зазвичай снідають поляки.

Читайте також

  • Чому гречку не їдять у Європі: віддають її на корм худобі – 5 причин, які здивують багатьох
  • Готуйте швидко та смачно: хитрий рецепт малосольних огірків по-польськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *