Правилом гарного тону вважається подати до столу три види салату. Один із них обов'язково рибний, другий м'ясний, а третій – фірмова страва господині.
Щодо м'ясних салатів, то це не обов'язково «Олів'є» або курка з ананасами.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати салат “Купечеський” зі свининою.

Потрібно:
- м'ясо 200-300 г;
- морква 2 шт.;
- цибуля ріпчаста 1 шт;
- цукор 1 ст. л;
- оцет 1 ст. л;
- горошок консервований 200 г;
- майонез 2-3 ст. л.
Як готувати
1. М'ясо (свинину без сала) поміщаємо в киплячу воду і варимо під кришкою до готовності, потім охолоджуємо.
2. У цей час чистимо моркву, натираємо на великій тертці. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
3. Обсмажуємо моркву на олії, щоб стала м'якою, потім охолоджуємо.
4. Цибулю поливаємо оцтом, додаємо цукор і трохи солі і залишаємо на 10 хвилин.
5. М'ясо нарізаємо кубиками, зливаємо маринад із консервованого горошку.
Складаємо інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо, охолоджуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!
Читайте також
- Експерт розкрив рецепт корисного салату олів'є
- Як засолити сало, щоб воно вийшло максимально ніжним: секретний інгредієнт