Не всі господарки згодні витрачати гроші на покупну піцу, якою б смачною вона не була.
У такій ситуації їм на допомогу приходить рецепт від експерта мережевого видання «БелНовости» кухаря Юлії Архипової – якщо точно слідувати інструкції, страва вийде анітрохи не гірше, а то й краще за те, що подають у піцерії.
Запасайтесь необхідними інгредієнтами та можете приступати до готування. Щоб замішати тісто, на 1 кг борошна вам знадобиться:

- 11 г сухих дріжджів;
- 18 г солі;
- 75 г оливкової олії;
- 550 г води.
Для приготування соусу потрібні такі інгредієнти:
- 300 г помідорів у власному соку;
- 5 г листя базиліка;
- 10 г солі;
- 25 г цукру;
- 1 столова ложка оливкової олії.
Піца буде смачною і без ковбаси – натомість запасіться моцарелою (на 1 піцу потрібно 150 г), помідорами та листям базиліка.
Тісто готувати дуже просто – достатньо змішати перелічені інгредієнти. Коли все буде готове, накиньте на миску з тестом рушник і залиште хвилин на 40 за кімнатної температури, щоб він підійшов.
Через зазначений час розкотіть тісто до потрібного діаметра, намагаючись, щоб його товщина дорівнювала 0,5-0,7 см.
Залишилося не так вже й багато – змастити основу соусом, викласти натертий сир та інші інгредієнти.
Випікати піцу варто у розігрітій до 220 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
Раніше ми розповідали, як можна швидко почистити коропа.
Читайте також
- Що додати в каву, щоб позбавити її гіркоти: рятівний інгредієнт – і це не цукор
- Коли потрібно додавати яйця в котлети, а коли – ні: поради кухаря