Як смачно приготувати цвітну капусту: простий рецепт із замашками на високу кухню

Страви з капусти не найсвятковіші, і говорити про високу кухню не доводиться. Причиною тому специфічний запах овочів у готовому вигляді і не вишуканий вигляд.

Тільки це не привід виключати капусту з раціону, тим більше, коли йдеться про цвітну капусту.

Розкажемо, як смачно приготувати цвітну капусту із грибами.

Капуста
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • печериці – 500 гр;
  • велике суцвіття цвітної капусти – 1 шт.;
  • цибуля-шалот – 1 шт.;
  • розмарин, сіль, чорний перець до смаку;
  • сир пармезан – 120 гр;
  • олія – 4 ст. л.;
  • вершкове масло|мастило| – 2 ст. л.

Як готувати

1. У великій сковороді на олії обсмажте очищені та нарізані пластинками печериці.

2. Доведіть до кипіння 2 склянки води, додайте велику дрібку солі та відваріть цвітну капусту. Варіть 10-12 хвилин.

3. Очистіть і наріжте цибулю-шалот, подрібніть розмарин.

4. Коли гриби підрум'яняться, додайте на сковороду цибулю-шалот і розмарин, готуйте 2 хвилини, зніміть з вогню.

5. Натріть на тертці пармезан, а відварену капусту подрібніть блендером, додайте вершкове масло, пармезан, варіть на середньому вогні, помішуючи.

При необхідності можна додати води, але пюре має вийти густим та пухким.

Розкладіть капусту по тарілках, а зверху – смажені гриби та подавайте до столу. Приємного апетиту!

Раніше ми розповідали, як смачно приготувати рибу.

Читайте також

  • Як приготувати ледачі голубці в духовці: чудовий варіант, щоб не витрачати багато часу на кухні – господиням на замітку
  • Як позбутися грудочок у тесті: є один простий лайфхак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *