Страви з капусти не найсвятковіші, і говорити про високу кухню не доводиться. Причиною тому специфічний запах овочів у готовому вигляді і не вишуканий вигляд.
Тільки це не привід виключати капусту з раціону, тим більше, коли йдеться про цвітну капусту.
Розкажемо, як смачно приготувати цвітну капусту із грибами.

Потрібно:
- печериці – 500 гр;
- велике суцвіття цвітної капусти – 1 шт.;
- цибуля-шалот – 1 шт.;
- розмарин, сіль, чорний перець до смаку;
- сир пармезан – 120 гр;
- олія – 4 ст. л.;
- вершкове масло|мастило| – 2 ст. л.
Як готувати
1. У великій сковороді на олії обсмажте очищені та нарізані пластинками печериці.
2. Доведіть до кипіння 2 склянки води, додайте велику дрібку солі та відваріть цвітну капусту. Варіть 10-12 хвилин.
3. Очистіть і наріжте цибулю-шалот, подрібніть розмарин.
4. Коли гриби підрум'яняться, додайте на сковороду цибулю-шалот і розмарин, готуйте 2 хвилини, зніміть з вогню.
5. Натріть на тертці пармезан, а відварену капусту подрібніть блендером, додайте вершкове масло, пармезан, варіть на середньому вогні, помішуючи.
При необхідності можна додати води, але пюре має вийти густим та пухким.
Розкладіть капусту по тарілках, а зверху – смажені гриби та подавайте до столу. Приємного апетиту!
Раніше ми розповідали, як смачно приготувати рибу.
Читайте також
- Як приготувати ледачі голубці в духовці: чудовий варіант, щоб не витрачати багато часу на кухні – господиням на замітку
- Як позбутися грудочок у тесті: є один простий лайфхак