Практика показує, що для приготування котлет м'ясо часом не потрібне взагалі. Можуть знадобитися лише овочі, борошно чи крупи.
Смак, звичайно, далекий від м'ясного, але здоров'я такі напівфабрикати точно не підірвуть.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати котлети з капусти.

Потрібно:
- капуста (білокочанна) – 1 кг;
- яйця – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- часник – 2-3 зубчики;
- борошно – 3-4 ст. л.;
- сіль, перець за смаком;
- олія для смаження.
Як готувати
1. Капусту миємо, розрізаємо і тонко шаткуємо, після чого обминаємо руками, пересипавши сіллю, щоб пустила сік.
2. Нарізаємо цибулю, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо по черзі на олії.
3. Коли овочі на сковороді стануть м'якими, додаємо часник і гасимо ще пару хвилин.
4. Відправляємо суміш до капусти, перемішуємо і додаємо яйця, борошно, сіль та спеції. Вимішуємо в однорідну масу.
5. Формуємо котлети і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки.
До столу подаємо зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з варенням.
Читайте також
- Додайте до картопляного пюре це: у страви з'явиться вишукана смакова нотка — несподіваний інгредієнт
- Навіщо до кави додають корицю: у чому полягає секрет такого поєднання