Капуста є основним інгредієнтом голубців, тому особливо важливо правильно підготувати овоч для цієї страви.
Як розповіла експерт мережевого видання «БелНовости» кухар Юлія Архіпова, це завдання деяких господарок викликає складнощі.
Листя може вийти жорстким, рватися або розгортатися, що призводить до випадання начинки та інших проблем.

Тому сьогодні розповімо вам про спосіб, яким користуються досвідчені кулінари для підготовки капусти для голубців.
Спочатку рекомендується видалити з вилка верхнє, пошкоджене або зів'яле листя і вирізати качан.
Потім слід покласти качан у киплячу воду та варити його 3-5 хвилин. Головна хитрість: у воду варто додати не лише сіль, а й оцет – близько однієї столової ложки.
Така «добавка» зробить листя м'якшим і не дозволить їм розірватися при подальшому приготуванні.
Через 5 хвилин потрібно дістати капусту, зняти з неї перші верхні листи і знову відправити виделок у окріп. Повторювати цю процедуру доти, доки не буде знято все листя.
Потім перекладіть капустяне листя на тарілку і дайте їм охолонути. Після цього зріжте товсту прожилку в центрі кожного аркуша. Якщо листя все ще недостатньо м'які, можна їх трохи відбити.
Раніше експерт назвала спецію, яка значно перетворить смак звичайної гречки.
Читайте також
- Чим замінити молоко при приготуванні пюре, щоб страва вийшла смачнішою: не всі господині знають
- Багато хто бере не дивлячись: на що звертати увагу при купівлі майонезу



