Для приготування голубців за цим рецептом вам знадобиться стандартний набір продуктів, плюс сир та сметана.
Погодьтеся, інгредієнти звичайнісінькі, але на смак така страва виходить просто дивовижною. Швидше запасайтеся потрібними компонентами та приступайте до готування. Вам знадобиться:
- 150 г фаршу;
- 500 г рису;
- 1 цибулина;
- 1 качан капусти;
- 1 морква;
- 100 г сиру;
- 150 г сметани;
- 20 г кропу;
- 20 г петрушки;
- 5 столових ложок соняшникової олії;
- 5 зубчиків часнику;
- 2 помідори;
- сіль та чорний мелений перець – за смаком.

Підготуйте капусту. Для цього виріжте качан і відправте качан у мікрохвильову піч, включену на потужність в 900 Вт на 10 хвилин, після чого перекладіть капусту в холодну воду.
Втім, ви можете скористатися звичним для вас способом – як і з іншими інгредієнтами. Рис належить відварити до напівготовності, натерту моркву і нашатковану цибулю обсмажити на олії, а коли вони охолонуть, з'єднати їх з фаршем і додати сіль та перець.
Загорніть начинку в капустяні листи і покладіть голубці у форму для випічки, змащену олією. Додати трохи води. Закрийте форму фольгою та поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.
У цей час підготуйте соус. Для цього наріжте помідори, подрібніть зелень та часник, додайте сметану та натертий сир. Приправте сіллю та перцем до смаку, потім ретельно перемішайте соус.
Через півгодини зніміть фольгу і залийте соусом голубці, після чого продовжуйте готувати ще близько 15 хвилин.
Раніше ми розповідали, що робити, коли капуста не пустила сік під час квашення.
Читайте також
- Що приготувати із залишків м'ясної нарізки та овочевої тарілки: не поспішайте викидати продукти
- Як правильно додавати в сирники яйця, цукор і борошно: багато господинь припускаються помилок – перевірте себе