Багато хто під час туристичних поїздок або при відвідуванні специфічних ресторанів змогли познайомитися з тайською кухнею.
Її однозначно можна назвати однією з найоригінальніших.
Тайська кухня дозволяє поглянути на звичні продукти харчування з іншого ракурсу, зазначила експерт з кулінарних питань мережевого видання “БелНовости” кухар Юлія Архіпова.

Як приготувати курку за тайським рецептом?
Список інгредієнтів
– 700 грамів курячого філе;
– 200 мл кокосового молока;
– ложка солі та дві ложки цукру;
– п'ять часточок часнику;
– спеції (половина маленької ложки каррі, по чверті чайної ложки куркуми, чорного перцю та коріандру, половина великої ложки лемонграсу);
– олія для смаження (в ідеалі варто використовувати кокосове).
Метод приготування
Курку за цим рецептом варто розділити на скибочки, а для смаження використовувати шпажки. Спочатку готуємо маринад. Відправляємо в чашу блендера всі зазначені спеції, подрібнений часник, цукор, сіль та кокосове молоко. Саме особливий маринад і надасть курці незвичайного звучання.
Якщо ви любите пікантну кухню, додайте ще порошок чилі та імбиру. Залишаємо курку в маринаді не півтори години.
Після приступаємо до смаження на кокосовому маслі.
Читайте також
- Чого категорично не їдять у Німеччині: у нас ці продукти щодня на столі
- Нема куди подіти кабачки? Використовуйте їх для приготування шикарного французького омлету