Як спекти ідеальні кекси: рецепт тесту на кефірі

Ідеальні кекси мають бути пишними, повітряними та простими у приготуванні. А ще це такий рецепт, у якому результат не залежить від бюджету.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як спекти кекси на кефірі.

Потрібно:

  • борошно 330 гр;
  • олія вершкове 50 гр;
  • яйця 4 шт.;
  • цукор 300 гр;
  • цукор ванільний 8 гр;
  • кефір (жирність 2,5%) 240 гр;
  • розпушувач 2 ч. л;
  • сода ? ч. л;
  • сіль? ч. л.
  • олія рослинна 120 гр.

Як готувати

1. Змішайте в мисці звичайний і ванільний цукор, сіль, рослинне та підтале вершкове масло. Збивайте до отримання однорідної маси.

Мука
Фото: © Білновини

2. Потім додайте яйця кімнатної температури та продовжуйте збивати.

3. Змішайте борошно, соду, розпушувач і просійте половину отриманої суміші рідку основу для тесту.

4. Перемішайте та додайте кефір кімнатної температури, після чого просійте залишки борошна.

5. Змастіть форми для випікання олією, заповніть їх тестом на 2/3 і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Приємного апетиту!

Довідково

Кекс – кондитерський виріб, що випікається з масляного бісквітного або дріжджового тіста.

Читайте також

  • Найпростіший спосіб почистити варені яйця: кулінарні лайфхаки
  • При приготуванні омлету не викидайте яєчну шкаралупу: вона допоможе зробити блюдо ідеальним

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *