Ідеальні кекси мають бути пишними, повітряними та простими у приготуванні. А ще це такий рецепт, у якому результат не залежить від бюджету.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як спекти кекси на кефірі.
Потрібно:
- борошно 330 гр;
- олія вершкове 50 гр;
- яйця 4 шт.;
- цукор 300 гр;
- цукор ванільний 8 гр;
- кефір (жирність 2,5%) 240 гр;
- розпушувач 2 ч. л;
- сода ? ч. л;
- сіль? ч. л.
- олія рослинна 120 гр.
Як готувати
1. Змішайте в мисці звичайний і ванільний цукор, сіль, рослинне та підтале вершкове масло. Збивайте до отримання однорідної маси.

2. Потім додайте яйця кімнатної температури та продовжуйте збивати.
3. Змішайте борошно, соду, розпушувач і просійте половину отриманої суміші рідку основу для тесту.
4. Перемішайте та додайте кефір кімнатної температури, після чого просійте залишки борошна.
5. Змастіть форми для випікання олією, заповніть їх тестом на 2/3 і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Приємного апетиту!
Довідково
Кекс – кондитерський виріб, що випікається з масляного бісквітного або дріжджового тіста.
Читайте також
- Найпростіший спосіб почистити варені яйця: кулінарні лайфхаки
- При приготуванні омлету не викидайте яєчну шкаралупу: вона допоможе зробити блюдо ідеальним