Як спекти лимонний пиріг «12 ложок»: дуже смачний і дуже простий

Якщо яблучний пиріг найчастіше готують восени, то взимку акценти зміщуються у бік цитрусових фруктів.

Цей простий пиріг лимонний можна приготувати якщо не до новорічного столу, то просто так, без приводу.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Яйца
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • цукор 12 ст. л;
  • молоко 12 ст. л;
  • олія 12 ст. л;
  • борошно 12 ст. л;
  • яйця 3 шт.;
  • лимон 1 шт,
  • пакетик розпушувача,
  • шоколад.

Як готувати

1. Збиваємо яйця з цукром міксером, додаємо молоко та олію.

2. Витискаємо сік із лимона і знімаємо всю цедру, додаємо в готову суміш.

3. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіюємо в миску з яйцями. Замішуємо тісто.

4. Змащуємо форму для випікання олією, переливаємо тісто і прибираємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку.

5. Випікаємо 25-30 хвилин, а в цей час розтоплюємо плитку шоколаду для приготування глазурі і поливаємо готовий пиріг.

Як застигне шоколад – подаємо пиріг до столу. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Як приготувати імбирне печиво до Нового року: з цим рецептом впорається навіть дитина
  • Що приготувати з броколі: корисний гарнір за 15 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *