Якщо яблучний пиріг найчастіше готують восени, то взимку акценти зміщуються у бік цитрусових фруктів.
Цей простий пиріг лимонний можна приготувати якщо не до новорічного столу, то просто так, без приводу.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- цукор 12 ст. л;
- молоко 12 ст. л;
- олія 12 ст. л;
- борошно 12 ст. л;
- яйця 3 шт.;
- лимон 1 шт,
- пакетик розпушувача,
- шоколад.
Як готувати
1. Збиваємо яйця з цукром міксером, додаємо молоко та олію.
2. Витискаємо сік із лимона і знімаємо всю цедру, додаємо в готову суміш.
3. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіюємо в миску з яйцями. Замішуємо тісто.
4. Змащуємо форму для випікання олією, переливаємо тісто і прибираємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку.
5. Випікаємо 25-30 хвилин, а в цей час розтоплюємо плитку шоколаду для приготування глазурі і поливаємо готовий пиріг.
Як застигне шоколад – подаємо пиріг до столу. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як приготувати імбирне печиво до Нового року: з цим рецептом впорається навіть дитина
- Що приготувати з броколі: корисний гарнір за 15 хвилин