Як приготувати млинчики: зручно, просто і швидко

Зазвичай гурмани діють так: якщо вони беруться за приготування млинців, то роблять цілий стос. Мало хто готує одну невелику порцію.

Однак такий варіант створення блюда влаштовує далеко не всіх.

Є люди, які сидять на дієті. Вони не можуть дозволити собі з'їсти багато млинців. А залишати приготовані коржі «на завтра» не хочеться: у холодному чи розігрітому вигляді страва вже не є такою смачною.

блины
Фото: © Білновини

Є ті, хто має мало часу. Вони не хочуть довго стояти біля плити заради однієї вечері.

Проте вихід є. Можна приготувати так звані «пляшкові» млинці. Це дуже зручно, наголошує експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії, кухар, пекар четвертого розряду Юлія Архіпова.

Що таке «пляшкові» млинці

Це страва, рідка основа для якої готується та зберігається у пластиковій пляшці.

З цього тесту можна приготувати стільки млинців, скільки потрібно.

Місткість з масою, що залишилася, відправляється на зберігання в холодильник.

Наступного дня млинці можна зробити ще раз. Займатися повторним приготуванням тесту не доведеться: запаси вже є.

Виходить дуже зручно: переїдати не треба, витрачати багато часу на створення сніданку також не потрібно.

Як приготувати млинці?

Візьміть порожню та чисту 1,5-літрову пластикову пляшку.

Встановіть у шийку ємності лійку і починайте засипати та заливати наступні компоненти:

  • борошно (10 столових ложок);
  • два збиті яйця;
  • молоко (600 мілілітрів);
  • цукровий пісок (3 столові ложки);
  • сіль (половина чайної ложки);
  • рослинне місце (1 столова ложка).

Добре потрясіть пляшку. Постарайтеся домогтися того, щоб маса, що знаходиться в ємності, стала більш-менш однорідною.

Після цього можна почати пекти млинці. Використовуйте необхідну частину тесту. Решту основи для млинців відправте на зберігання в холодильник.

Врахуйте: млинце тісто зберігається в холодильному пристрої не більше 2 діб.

Довідково

Млинці – страва російської кухні, що випікається з рідкого дріжджового тіста на сковороді.

Читайте також

  • Чи потрібно накривати каструлю кришкою при варінні макаронів: помиляються багато
  • Як готувати оладки, щоб вони виходили шикарними: достатньо знати ці секрети

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *