Гарбуз універсальний інгредієнт. Її використовують у всіх стравах, які лише можна уявити. Це соки, салати, гарнір до м'яса, а також суп, каша та домашня випічка.
Перераховувати всі види гарбузової випічки – лише час гаяти.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як спекти пряний кекс із гарбузом.

Потрібно:
- м'якоть гарбуза 280 гр;
- яйця 2 шт.;
- сметана 50 гр;
- олія рослинна 50 мл;
- цукор 150 гр;
- борошно 180 гр;
- сіль щіпка;
- цукор ванільний 0,5 ч. л;
- розпушувач 1 ч. л;
- кориця 0,5 ч. л;
- імбир мелений 0,5 ч. л.
Як готувати
1. М'якуш гарбуза натираємо на дрібній тертці, збиваємо яйця з ванільним цукром і сіллю, додаємо звичайний цукор не перестаючи збивати.
2. У готову пишну масу перекладаємо тертий гарбуз і додаємо сметану, перемішуємо.
3. Окремо змішуємо разом борошно з розпушувачем та просіюємо в яєчну суміш. Перемішуємо і слідом додаємо корицю та імбир.
4. Додаємо олію, перемішуємо.
5. Включаємо розігріватися до 180 градусів духовку та змащуємо олією форму для випічки.
Переливаємо тісто у форму та випікаємо кекс 40 хвилин.
Даємо охолонути, потім виймаємо із форми і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як зварити щітку з квашеної капусти: класичний рецепт з грибами
- Як готувати драники, щоб картопля не чорніла: 4 важливі правила