Що спекти з гарбуза: збережіть рецепт пряного кексу

Гарбуз універсальний інгредієнт. Її використовують у всіх стравах, які лише можна уявити. Це соки, салати, гарнір до м'яса, а також суп, каша та домашня випічка.

Перераховувати всі види гарбузової випічки – лише час гаяти.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як спекти пряний кекс із гарбузом.

Яйца Мука
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • м'якоть гарбуза 280 гр;
  • яйця 2 шт.;
  • сметана 50 гр;
  • олія рослинна 50 мл;
  • цукор 150 гр;
  • борошно 180 гр;
  • сіль щіпка;
  • цукор ванільний 0,5 ч. л;
  • розпушувач 1 ч. л;
  • кориця 0,5 ч. л;
  • імбир мелений 0,5 ч. л.

Як готувати

1. М'якуш гарбуза натираємо на дрібній тертці, збиваємо яйця з ванільним цукром і сіллю, додаємо звичайний цукор не перестаючи збивати.

2. У готову пишну масу перекладаємо тертий гарбуз і додаємо сметану, перемішуємо.

3. Окремо змішуємо разом борошно з розпушувачем та просіюємо в яєчну суміш. Перемішуємо і слідом додаємо корицю та імбир.

4. Додаємо олію, перемішуємо.

5. Включаємо розігріватися до 180 градусів духовку та змащуємо олією форму для випічки.

Переливаємо тісто у форму та випікаємо кекс 40 хвилин.

Даємо охолонути, потім виймаємо із форми і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Як зварити щітку з квашеної капусти: класичний рецепт з грибами
  • Як готувати драники, щоб картопля не чорніла: 4 важливі правила

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *