Про те, що улюблений усіма радянськими громадянами салат Олів'є далекий від оригінального рецепту, країна дізналася не одразу. Щось подібне трапилося і з найпопулярнішим рецептом яблучного пирога.
Тепер будь-яка господиня може знайти і оригінальний рецепт, і інгредієнти для приготування страви. Але саме в епоху дефіциту народилися не менш смачні частування.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готували Шарлотку радянські господині.

Потрібно:
- яблука 3-4 шт.;
- яйця 3 шт.;
- борошно 1 склянка;
- харчова сода 0,5 год. л;
- цукор 1 склянка;
- маргарин.
Як готувати
1. Помийте та почистіть від серцевини яблука (краще сорт Антонівка) та наріжте скибочками.
2. У мисці збийте яйця з цукром, щоб вийшла пишна однорідна маса.
3. Просійте муку|борошно|, перемішайте і додайте|добавляйте| соду, попередньо погасивши її столовим оцтом. Перемішайте.
4. Форму для випічки потрібно змастити маргарином (але ніхто не забороняє взяти для цього вершкове масло) та перекласти до неї яблука.
5. Перелийте готове тісто у форму та випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Приємного апетиту!
Читайте також
- Шарлотка – рецепт радянських господарок: згадуємо смак дитинства
- Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі: не тільки яйця