Процес приготування домашніх кексів є досить простим.
Без проблем із таким завданням упорається навіть новачок у кулінарії.
Інгредієнти
- борошно – 2,5 ст.;
- яйця – 2 шт.;
- кефір – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- какао – 2 ч. л.;
- рослинна олія – 1/2 ст.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сода – 1 ч. л.
Як приготувати шоколадні кекси на кефірі.
Для початку потрібно до 180 градусів розігріти духовку, а форми для тесту слід змастити олією. Потім можна переходити до замішування тіста.

Насамперед треба змішати яйця з цукром. Потім до однорідної маси можна додати олію, кефір. За бажання слід втрутити ванільний цукор.
В іншій ємності треба змішати борошно, що просіює, з розпушувачем, соду, какао і дрібку солі.
Після обидві маси необхідно з'єднати. Якщо хочеться отримати більш насичений шоколадний смак, слід втрутити шматочки шоколаду.
Випікати кекси слід близько 20-25 хвилин.
Перед подачею десерт потрібно трохи остудити.
Раніше ми розповідали, як приготувати вдома м'які сирні кекси.
Читайте також
- Як приготувати солодкі оладки з гречки: рецепт, який здивує
- Чому не виходить оселедець під шубою: основні помилки під час готування – треба знати