Готуємо вдома смачний та ароматний апельсиновий кекс: рецепт, з яким впорається кожен

Апельсиновий кекс – чудовий десерт, який чудово прикрасить будь-який стіл.

При цьому не варто думати, що процес приготування складний або вимагає багато вільного часу.

Простим рецептом поділилася експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова.

Мука
Фото: © Білновини

Які продукти потрібні

  • апельсин – 1 шт.;
  • борошно – 250 г;
  • цукор – 100-150 г;
  • крохмаль – 85 г;
  • вода – 80 мл;
  • розпушувач – 3 ч. л.

Як приготувати апельсиновий кекс?

Фрукт потрібно ретельно вимити, розрізати на часточки (з шкіркою), прибрати кісточки, а потім перетворити на пюре за допомогою блендера.

Потім потрібно додати в масу, що вийшла, інші інгредієнти.

Якщо тісто занадто рідке, можна втрутити додаткову ложку крохмалю.

Випікати частування треба в заздалегідь розігрітій духовці (170 градусів) близько 30 хвилин.

Перед подачею десерт слід прикрасити цукровою пудрою та шматочками апельсинів.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто, що підійде для будь-якої випічки.

Читайте також

  • Як приготувати смачні ліниві вареники до сніданку: мінімум інгредієнтів та зусиль
  • Як смачно запекти грушу із сиром: страву, яку оцінять гурмани

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *