Навіщо досвідчені кулінари додають окріп у млинце: 3 причини

Здавалося б, набір обов'язкових інгредієнтів для млинця відомий всім кулінарам: і початківцям, і досвідченим.

Так, маса повинна складатися з борошна, яєць, молока, олії, солі та цукру.

Однак деякі хитрі господині використовують ще один компонент – воду, щойно доведену до кипіння.

блины
Фото: © Білновини

Зазвичай окропом замінюють половину обсягу молочного напою.

Навіщо це робиться? Виявляється, завдяки дуже гарячій рідині тісто набуває ідеальної консистенції.

Але які саме переваги отримує кулінар, який додає окріп у масу?

Млинці не рвуться

Завдяки воді високої температури млинці залишаються цілими під час приготування.

Вони миттєво набувають еластичність: їх можна сміливо перевертати та перекладати.

Млинці виходять пишними та ажурними

Наявність окропу в млинці – це гарантія отримання повітряної страви. Крім того, млинці набувають апетитного зовнішнього вигляду: вони виходять ажурними (з дірочками).

І подібний результат досягається без використання харчової соди, мінеральної води чи дріжджів.

Млинці виходять ніжними

Додаючи вируючу воду в тісто, кулінар підвищує шанси на отримання неймовірно м'яких млинців.

Найцікавіше, що страва зберігатиме ніжність досить довго: страва не висохне навіть за добу.

Читайте також

  • Як зробити смак голубців ніжнішим: господині розкрили основні хитрощі
  • Яку помилку при приготуванні макаронів по-флотськи робить практично кожна господиня: перевірте себе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *