Навіщо додавати в млинце тісто столову ложку оцту: кулінарна хитрість

Як відомо будь-якому кулінару, млинце має складатися з борошна, молока, яєць, солі, цукру і рослинної олії.

Однак деякі господині додають в основу для млинців ще один інгредієнт – столовий оцет.

Зазвичай кислого компонента використовується зовсім небагато: одна столова ложка на тісто.

тесто
Фото: © Білновини

Цього достатньо для того, щоб страва набула ідеальної консистенції.

Коли додавати оцет у млинці

Це потрібно зробити наприкінці приготування млинцевої основи.

Спершу треба змішати півлітра молока, 50 г цукрового піску і половину чайної ложки солі.

У ємність з рідиною, що вийшла, потрібно розбити два яйця і насипати 160 грамів просіяного борошна. У борошняний компонент треба заздалегідь додати чайну ложку соди.

Після ретельного перемішування в масу необхідно додати столову ложку дев'ятивідсоткового оцту і трохи рослинної олії.

Приготовленому тесту потрібно дати відпочинок. Млинна основа має наполягати хоча б чверть години.

З такого тесту вийдуть тонкі млинці, що відрізняються неймовірною ніжністю. Крім того, у страви буде дуже апетитний зовнішній вигляд (рум'яність та ажурність). Таких результатів буде досягнуто саме завдяки використанню оцту.

Раніше ми розповіли, який інгредієнт не можна додавати до основи для драників.

Читайте також

  • Часта помилка, через яку картопляне пюре перетворюється на «клей»: не робіть так
  • Цей інгредієнт у жодному разі не можна додавати: як приготувати смачні драники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *