В'ялені томати дуже цікаві на смак і дозволяють приготувати досить прості страви та закуски із найсвіжішим смаком.
Є думка, що зробити таку заготівлю не так просто, але це лише думка.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як зробити в'ялені томати.

Потрібні:
- помідори – 2 кг;
- орегано – 50 гр;
- базилік – 150 гр;
- часник, сіль, цукор та перець за смаком.
Як готувати
1. Для цього рецепту краще вибирати сорт сливоподібної форми. Плоди потрібно промити, розрізати на дві частини
2. Базилік дрібно нарізати, подрібнити часник.
3. Деко потрібно застелити пергаментом і викласти скибочки томатів.
4. Змішайте разом сухі спеції, додайте підготовлений базилік і часник і рівномірно посипте цією сумішшю томати.
5. Розігрійте духовку до 100 градусів Цельсія і приберіть у неї лист на 10 годин, не закриваючи щільно дверцята.
Коли томати будуть готові, їм потрібно дати охолонути і перекласти в суху скляну банку з кришкою, що щільно закривається, або зберігати в банку, заливши рослинною олією.
Раніше ми розповідали, як приготувати овочевий кисіль.
Читайте також
- Пісні та смачні: готуємо котлети з вівсянкою – простий рецепт
- Як перетворити вчорашні макарони на кулінарний шедевр: залийте цим гарнір і поставте в духовку – вийде дуже смачна страва