Один із способів нагодувати дітей морквою – це приготувати щось смачне, що ніяк не асоціюється з овочами.
Тому збережіть собі рецепт морквяного пирога, який можна спекти для сімейної вечері.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- морква 400 гр;
- борошно 250 гр;
- розпушувач 10 гр;
- олія 300 гр;
- цукор 200 гр;
- яйця 4 шт.;
- ванілін до смаку;
- кориця 1 ч. л;
- імбир мелений 1/2 ч. л;
- сіль щіпка.
Як готувати
1. Розігріваємо духовку до 175 градусів, а в цей час збиваємо яйця з олією, цукром та ваніліном в однорідну масу.
2. По готовності змішуємо борошно та розпушувач, просіюємо, додаємо сіль, прянощі та замішуємо тісто.
3. Чистимо моркву, натираємо на дрібній тертці, за бажанням можна додати подрібнені волоські горіхи і додаємо все в готове тісто.
4. Перемішуємо, змащуємо форму для випікання олією, перекладаємо в неї тісто та відправляємо пиріг у духовку на 35-40 хвилин.
Як охолоне – дістаємо із форми. За бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як приготувати шоколадну ковбасу?
- Як приготувати справжній узбецький плов: 6 секретів