Є простий рецепт приготування паштету з курячої печінки з вершковим смаком.
Крім того, паштет виходить найніжнішим за консистенцією і чудово рятує, коли потрібно щось швидко приготувати на сніданок або для перекушування.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як приготувати паштет із курячої печінки.

Потрібно:
- печінка куряча – 500 гр;
- цибуля – 1/2 шт.;
- часник – 4 зубчики;
- олія вершкове – 100 гр;
- коньяк – 50 мл;
- вершки (20%) – 100 мл;
- чебрець, сіль та перець за смаком.
Як готувати
1. Вимочіть печінку у воді або молоці за бажанням, потім почистіть і наріжте печінку на частини.
2. Цибулини потрібно почистити і нарізати півкільцями, часник не подрібнюють, а нарізають скибочками.
3. На сковороді розтопіть вершкове масло (80 гр), обсмажте цибулю, часник та печінку 10 хвилин.
4. Потім додати коньяк і випарити алкоголь на сильному вогні протягом 4-5 хвилин.
5. Потім додаємо чебрець, сіль, перець за смаком, вершки і готуємо, доки не загуснуть протягом 3-4 хвилин.
По готовності перемелюємо за допомогою блендера до однорідної консистенції, зберігаємо в ємності з кришкою в холодильнику, залив розтопленим вершковим маслом.
Раніше ми розповідали, як приготувати овочевий кисіль.
Читайте також
- Як приготувати картоплю фрі з сиром у духовці: ароматна та апетитна закуска здивує – простий рецепт
- Що додати до тіста для млинців: трюк, який виручить недосвідчену господиню