Сьогодні важко уявити приготування їжі без майонезу. Він служить заправкою для салатів, основою для різних соусів, доповненням до супів, бутербродів та інших страв.
Тому експерт мережевого видання «БелНовости», кухар Юлія Архіпова пропонує зробити майонез самостійно – це швидко та дешево, і до того ж у готовому продукті відсутні барвники та консерванти.
Для цього вам знадобиться:

- 300 мл рослинної олії (беріть без запаху),
- 1 велике яйце (підігріте до кімнатної температури),
- 1/3 чайної ложки солі,
- 1/3 чайної ложки цукру,
- 1 столова ложка 9%-ного оцту (можна замінити лимонним соком),
- 1 чайна ложка гірчиці.
У чашу блендера варто влити олію і додати сюди ж сіль і цукор, а також оцет.
Після цього відправте до решти інгредієнтів гірчицю і обережно розбийте яйце, намагаючись, щоб жовток залишався цілим.
За допомогою блендера збийте всі компоненти, починаючи з малих швидкостей – доки не побачите, що маса почала загусати і ставати білою.
Збивати варто приблизно 30 секунд, після чого готовий майонез можна перекласти в скляну банку і відправити на зберігання холодильник – тут він може пробути до тижня.
Читайте також
- Як це можна їсти? 7 дивних страв у Німеччині, які іноземці бояться куштувати, а німці обожнюють
- Як потрібно солити горбушу, щоб не зіпсувати рибу: потрібна не лише сіль, а й цукор – ось точні пропорції