У господинь набирає популярності рецепт смачного яблучного пюре зі згущеним молоком, яке можна закрити на зиму замість варення.
Нікому не потрібно розповідати та доводити, яке захоплення викличе цей десерт у дітей та дорослих.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- яблука – 2-2,5 кг;
- молоко, що згущує – 1 банка;
- вода – 200 мл.
Як готувати
1. Зверніть увагу на якості інгредієнтів. Яблука підійдуть будь-якого сорту та розміру, але тільки свіжі. Молоко згущене натуральне та без зайвих добавок.
2. Яблука потрібно вимити та видалити серцевину.
3. Помістіть їх у каструлю, додайте воду, доведіть все до кипіння і варіть, поки скибочки не стануть м'якими.
4. По готовності подрібніть все блендером і додайте в пюре молоко, що згущує|згущає|.
5. Перемішайте та варіть ще 10 хвилин, помішуючи, щоб не пригоріло. Доведіть до кипіння і розлийте пюре по стерильним та сухим банкам.
Закрийте кришками, переверніть, а коли охолонуть, прибирайте на зберігання холодильник.
Читайте також
- Як зробити тверде авокадо стиглим за 10 хвилин: працюючий спосіб
- Що додати в тісто для сирників: спробуйте цей рецепт – не пошкодуєте



