Що приготувати з яблук на зиму: найсмачніше пюре замість набридлого варення

У господинь набирає популярності рецепт смачного яблучного пюре зі згущеним молоком, яке можна закрити на зиму замість варення.

Нікому не потрібно розповідати та доводити, яке захоплення викличе цей десерт у дітей та дорослих.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Яблоки
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • яблука – 2-2,5 кг;
  • молоко, що згущує – 1 банка;
  • вода – 200 мл.

Як готувати

1. Зверніть увагу на якості інгредієнтів. Яблука підійдуть будь-якого сорту та розміру, але тільки свіжі. Молоко згущене натуральне та без зайвих добавок.

2. Яблука потрібно вимити та видалити серцевину.

3. Помістіть їх у каструлю, додайте воду, доведіть все до кипіння і варіть, поки скибочки не стануть м'якими.

4. По готовності подрібніть все блендером і додайте в пюре молоко, що згущує|згущає|.

5. Перемішайте та варіть ще 10 хвилин, помішуючи, щоб не пригоріло. Доведіть до кипіння і розлийте пюре по стерильним та сухим банкам.

Закрийте кришками, переверніть, а коли охолонуть, прибирайте на зберігання холодильник.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *