Хрускіт почують навіть сусіди: ставимо огірки на зиму без оцту та без цукру – зберігати можна без підвалу

Закатати огірки на зиму без оцту та цукру – цілком реальне завдання.

Розповідаємо рецепт найсмачніших маринованих огірків, для зберігання яких не потрібен підвал.

Як смачно закатати огірки

На дно трилітрових банок укладаємо листя хрону, листя вишні (чорної смородини), гілочки та парасольки кропу (з насінням). Можна додати чорний перець горошком.

огурцы
Фото: © Білновини

Кладемо в банки огірки не надто щільно, всередину додаємо трохи зелені.

Для розсолу на літр води беремо дві столові ложки солі із гіркою. Доводимо до кипіння, заливаємо огірки.

Прикриваємо банки кришками і залишаємо на дві доби за кімнатної температури.

Розсіл помутнішає, з'явиться піна, огірки поміняють колір. Якщо цього не відбувається, банки потрібно переставити в тепліше (але не спекотне) місце та залишити ще на добу.

Під банки обов'язково підставляємо тарілочки, оскільки розсіл витікатиме.

Через дві доби знімаємо піну і додаємо в кожну банку по дві столові ложки гірчичного порошку. Якщо води недостатньо, доливаємо до верху.

Знову прикриваємо банки кришками та залишаємо кваситися ще на добу. Через добу зливаємо розсіл у каструлю і кип'ятимо 8-10 хвилин.

Огірки перекладаємо в маленькі банки (попередньо стерилізуємо), додаємо приправи, які квасилися разом з огірками (свіжу зелень додавати не можна), заливаємо киплячим розсолом, закочуємо. Зберігати такі огірки можна навіть за кімнатної температури.

Читайте також

  • Додайте це в пакет – і через 3 години вийдуть хрумкі та смачні малосольні огірки
  • Як покращити смак вінегрету за допомогою заправки: названий простий спосіб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *