Як правильно варити каву в турці: названо найкращий метод – побалуйте себе розкішним напоєм

Багато хто не варить каву в турці тільки тому, що не знайомий з по-справжньому правильною методикою.

Адже завдяки цьому можна приготувати розкішний напій, гідний найкращої кав'ярні.

Про те, як правильно зварити каву, розповідає експерт мережевого видання “БелНовости” з питань кулінарії кухарка Юлія Архіпова.

кофе
Фото: © Білновини

У чому полягає методика варіння кави в турці

Спочатку варто взяти стандартну турку і всипати в неї приблизно одну велику ложку меленої кави. Після цього вливаємо воду. Температура має перевищувати сорока градусів.

Якщо ви плануєте вводити прянощі та цукор, то робити це потрібно на даному етапі.

Перемішуємо заготівлю та відправляємо турку на плиту. Вибирати потрібно вогонь середньої інтенсивності. Зачекайте хвилину та знову перемішайте напій.

Потім потрібно дочекатися появи пінки.

Після цього каву можна відразу прибирати з плити, а не повторювати процедуру тричі, як можна почути.

Нехай кава “відпочине” п'ять хвилин. Потім можна братися до дегустації.

Раніше ми розповідали про те, навіщо додавати до пюре яблука з гірчицею.

Читайте також

  • Що додати в картопляне пюре, щоб смак гарніру став яскравішим: не всі господині знають
  • Об'єднайте два популярні сніданки: як приготувати смачний омлет з сиром

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *