Ліниві голубці на сковороді – смачна і ситна страва, яка готується досить швидко і просто, не вимагаючи особливих витрат.
Тож, якщо ви хочете смачно та ситно нагодувати свою сім'ю без зайвого клопоту, спробуйте рецепт, запропонований експертом мережевого видання «БелНовости» кухарем Юлією Архіповою.
Для цього вам знадобиться:

- капуста білокачанна – 250 г;
- фарш м'ясний – 300 г;
- рис – 100 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- томатна паста – 1 столова ложка;
- вода – 200 мл;
- олія рослинна для смаження;
- сіль та перець за смаком.
Для подачі страви можна використовувати сметану та свіжий кріп.
Для початку підготуйте продукти: моркву натріть на тертці, цибулю наріжте на кубики. Також варто вчинити і з капустою.
У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю та моркву до золотистого кольору.
Потім додайте фарш та смажте його з овочами близько 5 хвилин, постійно перемішуючи.
Слідом у сковороду відправляється промитий рис та вода, а також томатна паста. На цьому етапі страву варто посолити та поперчити.
Останній інгредієнт – капуста. Перемішайте вміст сковороди, зачекайте, поки він закипить, після чого накрийте кришкою сковороду і залиште на годину на мінімальному вогні.
Через 60 хвилин залишиться перекласти ліниві голубці в тарілку, прикрасити їх сметаною та зеленню та подавати до столу.
Раніше ми розповідали, навіщо замочувати рис перед варінням.
Читайте також
- Як приготувати тушковані сирники у сметанному соусі: не швидко, але смачно
- Навіщо потрібна рослинна олія при приготуванні олив'є: 2 важливі моменти – салат вийде смачніше