Цінна рідина для кулінарів: чому не можна виливати масло від шпрот

Багато людей виливають масло з банки зі шпротами, припускаючи тим самим грубу помилку.

Справа в тому, що вони позбавляються найціннішої в кулінарному плані рідини.

Адже шпротне масло можна використовувати при приготуванні багатьох страв.

шпроты
Фото: Pixabay

Так, є сенс додати цю рідину в якийсь гарнір: наприклад, у варену картоплю, рис, макарони. Вийде дуже апетитна страва.

«Шпротна» олія з легкістю перетворюється на ідеальну заправку для овочевого салату. Для цього достатньо додати в рідину трохи оцту чи гірчиці.

А ще масляний компонент може виступити в ролі інгредієнта одного смачного паштету.

Рецептом цієї намазки поділилася експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії, кухар, пекар четвертого розряду Юлія Архіпова.

Як приготувати паштет з олією від шпроту.

Спочатку потрібно зварити два яйця. Готову страву слід позбавити шкаралупи, нарізати кубиками і відправити в чашу блендера.

Туди ж варто покласти кубики, що вийшли після нарізування моркви.

У цю ж ємність треба відправити трохи сухариків, 30 грамів тертого сиру та олію, що залишилася в банці з-під шпрот.

Суміш треба посолити та поперчити. Можна додати трохи зелені.

Далі вміст блендера потрібно добре обробити. На виході вийде дуже смачна паста – це і є паштет.

Раніше експерт розповіла, в яку воду краще класти яйця для варіння: гарячу чи холодну.

Читайте також

  • Навіть тісто замішувати не доведеться: найсмачніший пиріг – рецепт, який здивує своєю простотою
  • Зробіть це на самому початку – і перловка вийде набагато смачніше: хитрість, як готувати крупу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *