ТОП-5 продуктів, які категорично забороняється підігрівати

Практично всі люди готують так, щоб їжі вистачило хоча б на пару днів. Цілком нормально, приготувавши поїсти, поставити їжу в холодильник, після остигання і в наступні дні її розігрівати за допомогою сковорідки, миски або мікрохвильової печі. Ну, втім, а як інакше? Однак чи знали ви, що деякі продукти категорично не можна нагрівати, адже після повторного розігрівання вони стають небезпечними для вашого організму? Якщо ні, то обов'язково ознайомтеся з нашим сьогоднішнім матеріалом. Отже, представляємо вам список з п'яти найголовніших продуктів харчування, розігрівати які не можна ні в якому разі, інформує Ukr.Media.

Буряк

Ніколи не розігрівайте повторно буряк або страви з буряком. Природні нітрати, що містяться в цьому овочі, змінюють свою молекулярну будову і можуть завдати шкоди вашому організму. Це практично отрута!

Картопля

Здавалося б, все життя розігрівали вранці або ввечері пюре або варену картоплю і нічого! А ось як раз-таки щось. У такій рідній і звичній для всіх нас картоплі міститься крохмаль. Він цілком корисний для вашого організму, але після двох-трьох розігрівів він розпадається на такі хімічні елементи, які, накопичуючись в організмі, починають отруювати його. Так що краще уникайте нагріву картоплі.

Яйця курячі

Варені курячі яйця — дуже корисні. З'їжте їх відразу після варіння або відкладіть на потім і з'їжте холодними через кілька годин. Але якщо ви захочете розігріти яйце на сковороді на наступний день, то знайте, що це — справжня отрута. Краще викинути його у смітник або на крайній випадок з'їсти холодним. Здоровіше будете!

М'ясо куряче

Це один з найбільш корисних видів м'яса, але тільки не тоді, коли ви його знову грієте на сковороді. Адже під впливом високих температур руйнується структура білка, і замість користі ви отримуєте лише одну шкоду. Краще з'їсти курку холодною.

Будь-які гриби

Страви з грибів неймовірно смачні, але розігрівати їх не рекомендується. Гриби — це взагалі досить-таки дивний продукт, не зовсім придатний для вживання в їжу через специфічність свого складу. При повторній термообробці ціла купа хімічних сполук і волокон, які містяться в грибах, розпадаються і виходить справжня отрута, яка негативно впливає на кров, печінку і серце.

Пам'ятайте, що краще всього, приготувавши їжу, з'їсти її відразу! Так, готувати кожен день може бути дуже важко, але подумайте, що дорожче: час, заощаджений на готуванні, або ваше здоров'я?

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *