Розповідаю, чому тепер у мене млинчики з м’ясом завжди соковиті всередині

Довгий час млинчики з м'ясом були для мене справжнім розчаруванням. Але все змінилося після знайомства з майбутньою свекрухою, інформує Ukr.Media.

Раніше я не любила млинчики з м'ясом. Відкусиш — і вся начинка висипається. Сухі несмачні грудочки всередині…

Але коли я вперше приїхала знайомитися з батьками чоловіка, майбутня мама приготувала до мого приїзду млинчики, і якраз з м'ясом. Відмовлятися було незручно. І я спробувала.

Таких соковитих і смачних млинчиків я до цього ніде не куштувала!

Пізніше мамочка мені розповіла, як готує.

На рецепті млинчиків я в цій статті зупинятися не буду. Розповім, як приготувати м'ясну начинку для млинчиків, щоб вона вийшла і смачною, і соковитою.

Фарш, звичайно, можна взяти будь-який. Так, від м'яса теж дуже залежить соковитість начинки. Але навіть просто куряче філе, приготоване таким способом, теж виходить соковитим.

Але зазвичай я використовую фарш з кількох видів м'яса. Наприклад люблю: курка + індичка + трохи яловичини.

Викладаю фарш на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Олії достатньо 1-2 ст.л. Якщо м'ясо жирне — олію зовсім не додаю.

Фарш не обсмажую! Це одне з головних правил!

Відразу доливаю в сковороду трохи води, додаю сіль і накриваю кришкою. На повільному вогні тушкую приблизно хвилин 20. За цей час фарш кілька разів перемішую.

Через 20 хвилин додаю до м'яса натерту на дрібній тертці цибулю (разом з соком). Це важливо! Цибулю додаю не відразу в фарш, а коли він уже трохи протушкується.

Можна додати спеції на свій смак. Я додаю трохи меленого перцю (у мене суміш з перців). Але іноді готую навіть без спецій — виходить не гірше.

Перемішую м'ясо з цибулею і спеціями і тушкую практично до випаровування рідини, періодично перемішуючи. Це займає приблизно 10-15 хвилин. Тут дуже важливо простежити, щоб трохи рідини все ж залишилося на дні сковороди. Не можна допустити, щоб м'ясо почало підсмажуватися! Інакше начинка соковитою не вийде!

Все! Накриваю сковороду кришкою і даю начинці охолонути.

Потім вкладаю начинку на млинчик і загортаю.

Залишилося млинчики підсмажити на топленому маслі (або на звичайному вершковому) і насолоджуватися найсмачнішими млинчиками з соковитою і смачною м'ясною начинкою!

Частину млинчиків я зазвичай заморожую. І навіть після розморожування така начинка залишається соковитою.

Спробуйте так приготувати один раз — і ви точно перестанете відварювати м'ясо для млинчиків або обсмажувати його до рум'яності (я так робила раніше).

Здавалося б, так просто, а мало хто знає цей простий секрет.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *