Влітку хочеться простих і швидких рецептів, тому ледачий пиріг з лаваша з вишнею та заварним кремом, це дуже смачне поєднання — солодкий заварний крем, кисло-солодка вишня і тонке хрустке тісто. Завдяки змазуванню лаваша яйцем з ванільним цукром, він набуває абсолютно нового смаку і схожий на тонкі хрусткі вафлі, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
Для «тіста»:
- Лаваш — 1 лист (150-200 грамів)
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 1 ст. л.
- Молоко — 1 ст. л.
- Ванільний цукор — 10 грамів
Для вишневої начинки:
- Вишня — 250 грамів (вже очищеної від кісточок)
- Цукор — 1 ст. л. (за смаком залежно від кислоти вишні)
- Крохмаль — 1 ст. л.
- Невелика кількість води
Для заварного крему:
- Молоко — 250 мл
- Цукор — 1 ст. л.
- Ванільний цукор — 10 грамів
- Крохмаль — 1 ст. л.
Приготування
1. Вишні очистити від кісточок, додати цукор і варити протягом 15 хвилин. Крохмаль розвести в невеликій кількості води, додати до вишні та варити до густого стану.
2. Для заварного крему змішати цукор, ванільний цукор, яйце і крохмаль, додати молоко і варити до густого стану, постійно помішуючи. В кінці додати вершкове масло і перемішати.
3. Яйце змішати з ванільним цукром і молоком, дуже ретельно перемішати.
4. На лаваш викласти заварний крем і вишню, звертаємо пиріг, поверхню лаваша добре промазати яєчно-ванільною сумішшю, завдяки цьому це вже буде не просто лаваш, а смачне солодке тісто з ароматом ванілі.
5. Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів до появи хрусткої скоринки зверху на лаваші. Готовий пиріг посипати зверху цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Джерело: ukr.media