По-грецьки: гаряча пательня з м’ясом та картоплею

Якщо для вас це перебір, кладіть менше або складіть за бажанням букет з тимьяна, майорану і розмарину. Для більшого аромату гвоздику і чорний перець перемелюйте безпосередньо перед приготуванням страви. Апетит вже вирує! В ідеалі потрібна сковорода чавунна. Якщо такої немає, використовуйте керамічну або будь-яку іншу, але товстостінну. Щоб старва вийшла ароматнішою і соковитішою, беріть свинячу вирізку з сальцем!

Інгредієнти:

  • Свинина — 600 гр.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Біле сухе вино — 100 мл
  • Картопля — 700 р
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Чебрець — 2,5 ст. л.
  • Зелень — 1 пуч.
  • Гвоздика — за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком

Приготування:

  • Картоплю очистіть, наріжте кубиками, зваріть до напівготовності в підсоленій воді, потім процідіть.
  • Цибулю наріжте великими кубиками, злегка підсмажте на оливковій олії. Додайте нарізане невеликими шматочками м'ясо. Посипте його меленою гвоздикою, чорним перцем, сіллю, ретельно перемішайте. Готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин.
  • Влийте вино, додайте лаврові листи, готуйте ще 5 хвилин.
  • Додайте картоплю, акуратно перемішайте, посипте чебрецем і подрібненою свіжою зеленню. Потримайте на вогні ще 2 хвилини, потім відразу подавайте.
  • Смачного!

    Джерело: ukr.media

    Ответить

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *