Піна під час варіння м’яса: знімати чи ні — остаточну відповідь дали кухарі

Під час приготування бульйонів часто утворюється піна. Це білок, що згорнувся, який є в м'ясі, особливо в птиці, інформує Ukr.Media.

Якщо вода поступово нагрівається, виділяється більше піни. А м'ясо з кров'ю надає піні темного кольору.

Кількість піни також залежить від якості та чистоти продукту, який ви варите.

Прибирати чи ні?

Згодні, піна робить бульйон непривабливим, тому її краще видаляти. І кухарі з цією думкою також згодні.

Можна просто зняти піну ложкою або додати цибулю в каструлю. Також радять використовувати свіже м'ясо — від нього утворюється менше піни порівняно з обробленим продуктом.

Зазначимо, що білок, що потрапив у воду, розчиняється за 20 хвилин, після чого на поверхні залишається лише жир.

Якщо піни багато, то бульйон стане каламутним, а при остиганні вона випаде в осад. Через осад страва швидко може зіпсуватися, оскільки білок скисає.

Якщо піну не знімати

Якщо цей побічний продукт не прибрати, то наступного дня страва стане гіркуватою і може почати неприємно пахнути.

Додамо, що більшість кухарів відразу прибирають піну, щоб досягти прозорості бульйону. Також проціджують готову рідину через марлю.

Прозорий бульйон виглядає естетично та красиво. І точно буде смачнішим.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *