Старий рецепт з маминого записника: ця оселедцева ікра – справжній скарб

Рецепт у мене вже дуже давно, навіть і не пам'ятаю, де його взяла. Але це дуже смачна закуска. Ми вже відмовилися навіть від бутербродів з ковбасою на користь оселедця. І вранці на сніданок, і просто перекусити, і на роботу можна з собою взяти.

Інгредієнти:

  • Морква — 3-4 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Картопля — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Оселедець 2-3 шт.
  • Олія рослинна — 100 мл
  • Томатна паста — 2-3 ст.л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець чорний, сіль

Приготування:

Оселедець чищу, нарізаю на шматочки. Кістки, звичайно ж, потрібно всі прибрати. Моркву, буряк і картоплю натираю на дрібній тертці. Всі овочі — сирі! Цибулю нарізаю дрібно.

У сотейнику розігріваю олію, злегка обсмажую цибулю, потім додаю натерті овочі, нарізаний оселедець, томатну пасту і трохи солі. Якщо оселедець дуже солоний, тоді солити не потрібно. Тушкую на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин. В кінці додаю лавровий лист і чорний перець.

Можна подавати і в гарячому вигляді. Але краще набратися терпіння і почекати, поки ікра остигне. І з чорним, і з білим хлібом, і з будь-яким гарніром — це дуже-дуже смачно!

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *