Рецепт у мене вже дуже давно, навіть і не пам'ятаю, де його взяла. Але це дуже смачна закуска. Ми вже відмовилися навіть від бутербродів з ковбасою на користь оселедця. І вранці на сніданок, і просто перекусити, і на роботу можна з собою взяти.
Інгредієнти:
- Морква — 3-4 шт.
- Буряк — 1 шт.
- Картопля — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Оселедець 2-3 шт.
- Олія рослинна — 100 мл
- Томатна паста — 2-3 ст.л.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Перець чорний, сіль
Приготування:
Оселедець чищу, нарізаю на шматочки. Кістки, звичайно ж, потрібно всі прибрати. Моркву, буряк і картоплю натираю на дрібній тертці. Всі овочі — сирі! Цибулю нарізаю дрібно.
У сотейнику розігріваю олію, злегка обсмажую цибулю, потім додаю натерті овочі, нарізаний оселедець, томатну пасту і трохи солі. Якщо оселедець дуже солоний, тоді солити не потрібно. Тушкую на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин. В кінці додаю лавровий лист і чорний перець.
Можна подавати і в гарячому вигляді. Але краще набратися терпіння і почекати, поки ікра остигне. І з чорним, і з білим хлібом, і з будь-яким гарніром — це дуже-дуже смачно!
Джерело: ukr.media