Звісно, зараз хтось напише: "Навіщо їх довго зберігати? Купив, скільки треба, і з'їв!" Можливо так правильно, так. Але ніколи не знаєш скільки потрібно. Тому часто люди купують одразу зв'язку з 5-6 штук. І якщо раптом банани залишаються і лежать на столі більше двох днів, вони покриваються темними цятками, а якщо раптом хтось прибрав їх у холодильник — стають чорними практично повністю, інформує Ukr.Media.
І тоді їх уже точно ніхто не їсть, тоді доводиться вигадувати, як їх "врятувати", до якої страви їх додати. Не викидати ж?
Так, можна печиво спекти, можна приготувати смачний бананово-пряничний торт, зробити бананові чипси або додати банани в тісто для млинців. Ми хочемо поділитися способом, як зберігати банани, щоб вони не чорніли тиждень і більше, а залишалися такими ж жовтенькими та красивими.
Є дійсно працюючий спосіб зберігання!
Загалом плодоніжку банана потрібно опустити в розплавлений віск, а потім дати воску застигнути. І все. Два тижні мінімум банани залишаться свіжими та красивими. А віск потім просто викидається разом зі шкіркою. Шкоди точно ніякої, а ось користь є!
Джерело: ukr.media