Найсмачніший у світі Львівський сирник з шоколадною глазур’ю
Інгредієнти
Сир жирний — 500 г
Яйця курячі — 4 шт.
Цукор — 200 г
Масло вершкове — 130 г
Цедра лимона — 1 шт.
Ізюм — 30 г
Крупа манна — 1 ст. л.
Сметана — 3 ст. л.
Какао-порошок — 2 ст. л.
Приготування
Сир перетираємо через сито. Якщо перетерта маса буде дуже рідка — зайву рідину потрібно віджати через марлю.
Жовтки збиваємо з цукром до однорідності.
Додаємо в жовткову суміш манку, цедру лимона, родзинки та вершкове масло (трошки вершкового масла залиште для глазурі — буквально 1 ст. л.).
Додаємо в суміш сир, перемішуємо і збиваємо на низькій швидкості. Білки збиваємо до піків.
Акуратно змішуємо сирну масу з білковою.
Отриману масу викладаємо у форму для випікання, застелену кондитерським папером.
Робимо глазур: невелику кількість (близько 1 ст. л.) масла розтоплюємо з 2 ст. л. цукру на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім додаємо 2-3 ст. л. сметани, добре розмішуємо і насипаємо 2 ст. л. какао. Варимо на повільному вогні, гарненько перемішуючи. Не перестаючи перемішувати, доводимо до кипіння, після чого вимикаємо вогонь.
Сирник випікаємо в духовці приблизно 40-50 хвилин при 180 градусів (залежить від духовки).
Готовий сирник перевертаємо на блюдо, поливаємо гарячою глазур'ю. Однак відразу сирник до столу не подаємо — йому треба постояти в холодильнику хоча б кілька годин, а краще — цілу ніч. Лише потім його можна їсти.