Найсмачніший у світі Львівський сирник з шоколадною глазур’ю

Інгредієнти

  • Сир жирний — 500 г
  • Яйця курячі — 4 шт.
  • Цукор — 200 г
  • Масло вершкове — 130 г
  • Цедра лимона — 1 шт.
  • Ізюм — 30 г
  • Крупа манна — 1 ст. л.
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Какао-порошок — 2 ст. л.

Приготування

  • Сир перетираємо через сито. Якщо перетерта маса буде дуже рідка — зайву рідину потрібно віджати через марлю.
  • Жовтки збиваємо з цукром до однорідності.
  • Додаємо в жовткову суміш манку, цедру лимона, родзинки та вершкове масло (трошки вершкового масла залиште для глазурі — буквально 1 ст. л.).
  • Додаємо в суміш сир, перемішуємо і збиваємо на низькій швидкості. Білки збиваємо до піків.
  • Акуратно змішуємо сирну масу з білковою.
  • Отриману масу викладаємо у форму для випікання, застелену кондитерським папером.
  • Робимо глазур: невелику кількість (близько 1 ст. л.) масла розтоплюємо з 2 ст. л. цукру на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім додаємо 2-3 ст. л. сметани, добре розмішуємо і насипаємо 2 ст. л. какао. Варимо на повільному вогні, гарненько перемішуючи. Не перестаючи перемішувати, доводимо до кипіння, після чого вимикаємо вогонь.
  • Сирник випікаємо в духовці приблизно 40-50 хвилин при 180 градусів (залежить від духовки).
  • Готовий сирник перевертаємо на блюдо, поливаємо гарячою глазур'ю. Однак відразу сирник до столу не подаємо — йому треба постояти в холодильнику хоча б кілька годин, а краще — цілу ніч. Лише потім його можна їсти.
  • Приємного апетиту!

    Джерело: ukr.media

    Ответить

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *