Ледача паска без замісу тіста — смачний і швидкий рецепт

З кожним весняним днем свято Світлого Великодня стає все ближче. А який же Великдень без традиційної страви — паски? Однак самостійне її приготування багатьох лякає трудомісткістю, в тому числі і через вимішування. Насправді етап тривалого вимішування зовсім не обов'язковий і є рецепти, які допомагають його уникнути і заощадити час і сили. За цим рецептом паска виходить дуже ароматним, висока, м'яка і смачна, інформує Ukr.Media.

На 4 паски у формі з діаметром 12 см і висотою 14 см:

Для тіста:

  • борошно — 600 г + 50 г;
  • молоко (близько 38 градусів) — 320 мл;
  • сухі дріжджі — 8 г (живі дріжджі — 25 г);
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 200 г;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • розпушувач — 6 г;
  • масло вершкове — 200 г;
  • екстракт ванілі — 2 ч. л.;
  • цедра 1 лимона (за бажанням);
  • цедра 1 апельсина (за бажанням);
  • начинка: родзинки — 100 г, журавлина — 50 г, курага — 50 г, суміш цукатів — 50 г, апельсинові цукати — 50 г;
  • апельсиновий сік — 100 мл

Для глазурі:

  • молоко — 2-3 ст. л.;
  • цукрова пудра — 150 г

Приготування:

Для паски будемо використовувати ароматний цукор. Для того, щоб його підготувати, просто беремо натерті лимонну і апельсинову цедри і добре перемішуємо їх з цукром, щоб збагатити його ефірними оліями.

Для опари готуємо тепле молоко, в яке додаємо 2 ложки ароматного цукру і дріжджі. Добре все перемішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці приблизно на 10-15 хвилин. За цей час вона повинна збільшитися приблизно у 2 рази і піднятися пишною шапкою.

Тепер підготуємо здобну основу для тіста. Для неї в м'яке вершкове масло додаємо цукор, сіль і екстракт ванілі або ванільний цукор. Добре перемішуємо, а потім по одному додаємо яйця.

Далі просіваємо в миску борошно і розпушувач. До них додаємо опару, перемішуємо. Потім додаємо здобну основу, перемішуємо. Якщо тісто виходить занадто липким, додаємо ще трохи борошна. Трохи вимішуємо тісто лопаткою, збираємо до центру миски, накриваємо і залишаємо підходити приблизно на 1 годину в теплому місці.

За цей час можна вибрати і підготувати начинку. При необхідності деякі з інгредієнтів можна замочити, наприклад, в апельсиновому соку.

Коли тісто підійшло, замочені сухофрукти добре просушуємо паперовими рушниками від зайвої вологи, а потім всю начинку припилюємо борошном, перемішуємо — так цукати і сухофрукти краще ляжуть в тісто. Додаємо начинку в тісто.

Розділене тісто підкочуємо в колобки і укладаємо в форму, заповнюючи її приблизно на 1/3, залишаємо на вистоювання приблизно на 1 годину. Коли тісто підніметься і займе форму повністю, ставимо паски в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин.

Готові паски перевіряємо дерев'яною шпажкою, а потім даємо їм повністю охолонути і можна приступати до прикраси.

Глазур можна також підготувати "ледачу", без яєць і збивання. Для неї беремо цукрову пудру і змішуємо з молоком, додаючи його потроху. В результаті у вас виходить білосніжна глазур, яка дуже швидко застигає і зовсім не липне.

А нижче ви можете подивитися докладне відео про те, як приготувати ледачу паску без вимішування і ледачу глазур без яєць.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *