Готувати плов люблять багато господинь. Нічого складного в цьому процесі немає. Щоб страва вийшла по-східному ароматна, зазвичай використовують спеціальні приправи з магазину. Вони так і називаються — "для плову". Але небагато хто знає, що пряну суміш можна зробити самостійно, інформує Ukr.Media.
Для приготування знадобляться:
- 1,5 ч. л. меленої паприки,
- 0,5 ч. л. куркуми,
- 0,5 ч. л. сушеного часнику,
- 0,5 ч. л. зіри,
- 0,5 ч. л. суміші перців горошком,
- 0,5 ч. л. крупної солі,
- 1 дрібка розмарину і стільки ж сушеного імбиру,
- 1 ч. л. сушеного барбарису,
- 0,5 ч. л. хмелі-сунелі.
Насіння зіри та перець горошком потрібно розтовкти в ступці протягом 5-7 хвилин. Потім додати мелену паприку, часник і знову добре подрібнити. Далі настала черга солі. Краще брати морську крупну, так буде зручно розтовкти решту спецій.
Після можна додавати куркуму, хмелі-сунелі та дрібку розмарину. Розтирати протягом 2-3 хвилин і в самому кінці додати сушений барбарис. Приправа для плову готова.
Джерело: ukr.media