Передає Ukr.Media. Молода картопля печена
Що нам знадобиться:
1 кг молодого картоплі
5 зубчиків часнику
маленька гілочка розмарину
пучок кропу
100 г вершкового масла
чорний перець
Як готувати молоду картоплю:
1. Помийте молоду картоплю щіткою. Розріжте картоплю навпіл, покладіть в кастрюлю з киплячою підсоленою водою і варіть до напівготовності приблизно 10 хвилин. Злийте воду і обсушіть картоплю.
2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть картоплю в форму для запікання. Часник роздушіть ножем і додайте до картоплі. Посоліть і поперчіть. Масло наріжте невеликими шматочками і розкладіть поверх картоплі, додайте розмарин.
3. Поставте форму в духовку і запікайте 40 хвилин до рум'яної скоринки. Під час запікання акуратно перемішайте картоплю 2-3 рази. Готову картоплю перекладіть на блюдо і посипте кропом перед подачею.
Молода картопля з сулугуні
Що нам знадобиться:
1 кг дрібних молодих картоплин
3-5 зубчиків часнику
2 ст. л. вершкового масла
200 г сулугуні
свіжа зелень для подачі
Як готувати молоду картоплю:
1. Ретельно вимийте щіткою картопля, покладіть в киплячу воду і варіть 15 хвилин. Воду злийте, картопля обсушити.
2. Роздушіть, очистіть і дрібно порубаєте часник. Розтопіть в сковороді вершкове масло, всипте часник, через 20 секунд зніміть з вогню.
3. Викладіть картоплю в форму для запікання, полийте олією з часником. Накрийте сулугуні, нарізані скибками завтовшки 1,5 сантиметрів. Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку під включений гриль. Запікайте, поки сир не розплавиться і не зарум'яниться. Подавайте відразу ж, зі свіжою зеленню.
Теплий салат з картоплі і помідорів черрі
Що нам знадобиться:
750 г дрібного, бажано молодого картоплі
250 г помідорів чері
жменя маслин
1-2 анчоуса
2 зубчики часнику
3 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. бальзамічного оцету
сіль, мелений чорний перець
Як готувати молоду картоплю:
1. Покладіть картоплю в киплячу підсолену воду і відваріть до готовності 15-20 хвилин. Зніміть з вогню, злийте воду і злегка підсушіть. Розріжте кожну картоплину на дві або на три частини. Помідори черрі розрізати навпіл. Часник очистіть і дрібно порубаєте.
2. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді. Додайте картоплю, анчоуси і маслини і смажте, часто помішуючи, 5 хвилин. Коли картопля підрум'яниться, додайте в сковороду часник і помідори, влийте бальзамічний оцет, поперчіть і за потреби посоліть. Готуйте 2 хвилини і зніміть сковороду з вогню. Перекладіть салат на блюдо і подавайте його теплим.
Салат з молодих овочів і яєць
Що нам знадобиться:
300 г редиски
2 середні молоді картоплини
2 середніх огірка (можна і помідора)
1 середня молода морква
2 яйця
1 пучок зеленого салату
5 стебел зеленого лука
5 гілочок кропу
4 ст. л. майонезу
1 ст. л. лимонного соку
1 ч. л. цукру
сіль
чорний перець
Як готувати молоду картоплю:
1. Картоплю вимийте щіткою і відваріть в мундирі до готовності. Остудіть і при бажанні очистіть. Наріжте кружечками. Покладіть яйця в сотейник, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте сковороду кришкою і залиште на 10 хвилин. Очистіть яйця від шкаралупи і остудіть. Наріжте кружечками.
2. Очистіть моркву. Наріжте дуже тонкими кружечками редис, морква та огірки. Тонко наріжте зелену цибулю і кріп. Зелений салат порвіть на шматочки і покладіть в салатницю, додайте зелений лук і кріп і перемішайте. Навколо розкладіть овочі. Змішайте в мисці лимонний сік з цукром, сіллю і перцем. Додайте майонез і перемішайте. Полийте салат заправкою, прикрасити кружальцями яєць.
Джерело: ukr.media