Як правильно заварювати чай у заварнику: найкращий лайфхак для покращення смаку дешевого чаю

У багатьох країнах, включаючи й Україну, чай є одним із головних напоїв. Чай п'ють усі, як кажуть, від малого до великого, а от правильно його заварювати вміють небагато. Останнім часом, великої популярності набув пакетований чай, тому що це швидко та зручно, опустив пакетик у склянку, хлюпнув окропу і все готово, пий скільки хочеш, інформує Ukr.Media.

А насправді заварювання чаю — це ціле мистецтво, тільки справжні гурмани розуміють смак справжнього чаю, але знову ж таки, все залежить від сорту та його якості, що останнім часом у нашій торгівлі сильно "кульгає", виробники не дотримуються цінових категорій, видають за чай все, що заливається окропом.

Декілька рекомендацій щодо вибору, заварювання та зберігання чаю:

  • Намагайтеся купувати крупнолистовий чай, принаймні видно, що купуєш.
  • Перед тим як заварити чай, промийте у воді необхідну кількість листочків, смак розкриється краще.
  • Обов'язково заварювальний чайник "обдайте" окропом (чайник не повинен бути занадто великим).
  • Промиті листочки покладіть в заварювальний чайник і залийте окропом, витримайте 20-30 секунд, отриманий чай розлийте по чашках не розбавляючи водою.
  • Листочки, що залишилися в заварювальному чайнику, можна використовувати 2-3 рази, найсмачніший виходить третій злив.
  • Зберігайте чай у герметично закритому темному скляному посуді.
  • Смак дешевого чаю можна покращити додавши в заварювальний чайник 1 ч. ложку цукру та шкірки лимона або апельсина, дати трохи настоятися

Пробуйте нове, розвивайте смаки! Якщо до нового ставитися з цікавістю та гарним настроєм, то будь-яка їжа буде "на здоров'я"!

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *