Сухофрукти — дуже корисний продукт. Їх можна додавати у випічку, брати з собою як корисний перекус або варити з них компоти, інформує Ukr.Media.
Сушені плоди, як правило, продають або в запечатаних упаковках, або на вагу. Однак в обох випадках сухофрукти потрібно добре промити. Але просто обполоснути їх водою недостатньо.
Ні для кого не секрет, що такі продукти обробляють діоксидом сірки та гліцерином. Перший необхідний для збільшення терміну придатності, другий забезпечує плодам привабливий зовнішній вигляд.
Виробники не приховують, що обробляють плоди подібною «хімією». Загалом вона не є небезпечною для людини, але той самий діоксид сірки в деяких випадках може викликати алергію.
Експерти розповіли, як правильно мити сухофрукти, щоб видалити з них не тільки пил і бактерії, а й хімічні речовини. Є два перевірених способи.
Перший — замочування. Залиште сухофрукти у воді, температура якої становить близько 50°C. Через 40 хвилин злийте рідину і промийте плоди під проточною водою.
Другий спосіб — використання окропу. Обдайте сухофрукти гарячою водою і просушіть їх на паперовому рушнику. Цей метод більше підходить для очищення домашніх або куплених на вагу плодів.
Джерело: ukr.media