Як черствий хліб знову зробити свіжим: 7 способів

Якщо хліб не зіпсувався, а просто засох, його можна реанімувати. Це нескладно. Є прості лайфхаки, які допоможуть зробити черствий хліб знову м'яким. Одні стануть у пригоді, якщо зачерствіли кілька скибочок, інші допоможуть врятувати навіть цілий буханець або батон. Знадобляться прості прилади та аксесуари, які є майже на кожній кухні, інформує Ukr.Media.

Як розм'якшити черствий хліб у мікрохвильовці

Потрібно загорнути черствий хліб у змочений водою паперовий рушник, покласти в мікрохвильовку і включити її на максимальну потужність на 8-10 хвилин. Цей лайфхак добре працює зі скибочками, але погано підходить для великих шматків, ті можуть зморщитися.

Як освіжити черствий хліб за допомогою мікрохвильовки й тостера

Цей варіант також підійде для злегка зачерствілого нарізаного на шматочки хліба. Потрібно загорнути скибочки у вологий паперовий рушник, протягом 10 секунд розігріти в мікрохвильовці. Потім зняти рушник і покласти скибочки в тостер на режим «1». Усередині хліб стане м'яким, а зовні трохи підсмажиться.

Як реанімувати черствий хліб у духовці

Варіанти з духовкою добре підходять для реанімації навіть зачерствілих буханок і батонів. Є два основні способи: з фольгою або без.

У духовці з фольгою

Збризніть хліб водою — її кількість регулюйте залежно від ступеня черствості хліба і товщини його скоринки. Потім загорніть хліб у фольгу, поставте в холодну духовку і виставте температуру 150°C. Залиште хліб на 10 хвилин. Відкрийте духовку, злегка розгорніть фольгу і перевірте. Якщо хліб не став достатньо м'яким, знову закрийте фольгу і тримайте його ще три-шість хвилин. Наприкінці можна дістати хліб із фольги та відправити в духовку ще на п'ять хвилин у режимі конвекції. Завдяки цьому зайва волога вийде зі скоринки, і вона знову буде хрусткою.

У духовці без фольги

Змочіть хліб під струменем води, щоб скоринка добре розмокла. Потім покладіть його на решітку в духовці та виставте температуру 150-170°C залежно від того, наскільки мокрий хліб. Тримайте його в духовці в середньому від шести до 12 хвилин — залежно від вологості буханця або батона. Періодично перевіряйте, щоб не пересушити.

Як освіжити черствий хліб на парі

Цей варіант особливо добре підійде для скибочок і окраєць, коли не потрібна хрустка скоринка. Просто розмістіть сито або друшляк над каструлею з киплячою водою так — і викладіть у нього черствий хліб. Усього через одну-дві хвилини він стане м'яким.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *