Чому технологи не рекомендують варити заморожене м’ясо, без розморожування

Запасливі господині завжди зберігають в морозилці м'ясо. Це істотно полегшує процес приготування обіду або вечері, адже не потрібно витрачати час на походи по магазинах, коли можна в потрібний момент дістати м'ясну вирізку з холодильної камери і приступити до готування. З одного боку, заморожування економить час, але тільки тим, хто не чекає розморожування м'ясної продукції, а відразу відправляє її в киплячу воду. Здається, що тут кримінального? Але насправді, технологи не рекомендують варити заморожену продукцію, інформує Ukr.Media.

У першу чергу, бульйон з такого м'яса ніколи не буде прозорим. Вся річ у тім, що заморожений м'якуш, навіть в гарячій воді, буде повільно відтавати, а відповідно, білок, що міститься в м'ясній структурі, буде згортатися в пластівці. Зрештою, бульйон буде схожий за смаком на воду, без запаху і приємного післясмаку. Крім того, і якість відвареного, але попередньо не розмороженого м'яса, буде бажати кращого, оскільки їсти його неможливо через сухість. Також слід зауважити, що заморожений шматок м'яса буде варитися довше звичайного, тому ніякої економії часу господиня не відчує. Але головною причиною, чому необхідно розморожувати м'ясо, є збереження його корисних якостей, оскільки при тривалій термічній обробці, втрачається більше вітамінів.

Не варто забувати і про те, що розморожене м'ясо легко промити і усунути з нього забруднення, жилки і плівку, що вкрай важливо робити перед тим, як м'ясо буде піддаватися варінню.

Досвідчені кухарі настійно рекомендують розморожувати м'ясо, причому робити це по невеликій інструкції. М'ясо дістають з камери, кладуть у відкриту ємність, відправляють в холодильник на нижню полицю приблизно на 2-3 години і тільки перед варінням, поміщають на 15 хвилин в каструлю з теплою водою. Але, якщо немає часу, щоб провести розморожування за правилами, кулінари радять помістити м'ясо в пакет, заливають холодною водою і залишають в теплому місці, наприклад, біля плити. Так само можна використовувати і теплу воду, а в міру її охолодження, замінювати.

А ось чого точно не радять робити технологи, так це відправляти м'ясо на авторозігрів в мікрохвильовку. Цей той самий випадок, коли про корисність такого продукту можна буде забути. Оптимальний варіант — це залишати м'ясо на розморожування з вечора, тоді і вдень не буде ніяких проблем і зайвої витрати часу, а вся сім'я буде із задоволенням їсти ситну, ароматну страву.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *