Часник — специфічний продукт, який не завжди кладуть у фарш для котлет. Однак в радянському союзі і цибулю в котлети не додавали, так як це не відповідало стандарту. Сьогодні господині надають перевагу більш сміливим рецептам приготування цієї м'ясної страви, інформує Ukr.Media.
Якщо соковитість котлетам надає саме цибуля, то часник — впливає більше на смакові якості і додається в фарш залежно від уподобань. Однак часник абсолютно не підійде для котлет, які будуть запікати в духовці. Запечений часник прісний і здатний зіпсувати смак навіть такої страви.
Якщо ж ви вирішили смажити котлети на сковороді, то часник можна ризикнути додати. Так на 1 кг фаршу додають всього 2-3 зубчики часнику. При цьому ми не забуваємо про цибулю. Обидва цих інгредієнти не стануть конкурувати в смакових властивостях. Запах часнику під впливом термічної обробки стає не таким гострим і прекрасно гармонує з цибулею.
Також в фарш рекомендується додати яйце, сіль, перець і батон, попередньо розмочений в молоці. При цьому важливо замочувати батон саме в молоці, щоб зберегти соковитість і ніжність готових котлет. Це важливо, тому, що часник буде підсушувати страву.
А ось від картоплі, зелені та інших спецій краще відмовитися.
Готові м'ясні биточки варто обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на розпеченій сковорідці з обох сторін.
Джерело: ukr.media