Як правильно в'ялити помідори: спробуйте рецепт іранської кухні

Сонячна насолода в'ялених томатів підкорить будь-якого гурмана, особливо якщо приготувати їх за старовинним іранським методом. Цей спосіб гарантує насичений смак та ідеальну текстуру без зайвого клопоту.

Виберіть м'ясисті помідори, наприклад сливовидні або чері, розріжте їх навпіл. Видаліть насіння та сік акуратно ложкою, зберігаючи м'якоть, пише кореспондент Біловини.

Посоліть половинки до смаку і додайте щіпку цукру для карамелизации. Викладіть помідори зрізом нагору на решітку, застелену пергаментом.

помидоры
Фото: © Білновини

Сушіть їх у духовці при мінімальній температурі (близько 80-90°C) з відкритими дверцятами кілька годин. Готовність визначається по пружності та відсутності липкості.

Іранський секрет – легке збризкування оливковою олією із сушеним орегано за півгодини до готовності. Це надає томатам неповторного середземноморського аромату.

Зберігайте охолоджені в'ялені помідори в стерильній банці, залиті якісною оливковою олією. Така заготівля стане родзинкою салатів, паст та бутербродів.

Для посилення смаку додайте в банку пару зубчиків часнику та гілочку розмарину. Ароматні трави поступово розкриють свої ноти у маслі.

Іранці часто поєднують такі томати з м'якими сирами та коржами на сніданок. Спробуйте подати їх із рикоттою та свіжим базиліком.

Якщо хочете прискорити процес, використовуйте електросушарку із температурним режимом для овочів. Слідкуйте, щоб скибочки не пересушилися і залишалися пластичними.

В'ялені томати ідеально підходять для приготування соусу песто замість традиційного базиліка. Просто подрібніть їх з кедровими горішками та пармезаном.

Взимку ці помідори стануть порятунком для супів та рагу, додаючи літнього акценту. Достатньо кинути жменю у блюдо за п'ять хвилин до готовності.

Термін зберігання в олії досягає 4-6 місяців у прохолодному темному місці. Завжди використовуйте чисту ложку, щоб уникнути псування заготовки.

Читайте також

  • Як варять пельмені досвідчені кулінари: не розваляться і не злипнуться
  • Як зробити м'яким черствий багет: простий трюк буде як свіжий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *