Як приготувати соус з картопляного відвару: ви здивуєтеся – незвичайний рецепт

Багато хто часто варить картоплю, тому що це відмінний гарнір та основа для пюре.

Однак відвар часто просто зливається.

Це неприпустимо.

картофель
Фото: © Білновини

Якщо знати про те, як приготувати на основі рідини чудову страву, то ви перестанете позбавлятися її, вважає кухар Юлія Архіпова, експерт з кулінарних питань мережевого видання “БелНовости”.

Як приготувати соус на картопляному відварі?

Інгредієнти

– Склянка відвару;
– маленька ложка гірчиці (краще брати не дуже гостру);
велика ложка яблучного оцту;
– близько 30 г будь-якої свіжої зелені;
– 100 мл будь-якої нерафінованої рослинної олії;
– по щіпці цукру, кмину та перцю;
– Сіль.

Метод приготування

Даний соус може стати прекрасною салатною заправкою або допоможе підкреслити смак страв з овочів, риби, м'яса, птиці. Також його можна подавати і до будь-якого гарніру.

Спочатку потрібно в ємності змішати з олією спеції, цукор, потрібну кількість солі та яблучний оцет. Консистенція має вийти максимально однорідною.

Після цього варто якомога дрібніше порубати зелень і ввести до складу соусу.

Залишиться лише влити вказану кількість картопляного відвару та перемішати.

Раніше ми розповідали про те, які помилки зіпсують смак картопляного пюре.

Читайте також

  • Які спеції ідеально підходять для гречки: не всі господині знають – кухарі розкрили секрети
  • Як приготувати пишний омлет на сковороді: головний секрет – додавати молоко не треба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *