Якщо ви хочете, щоб навіть базова страва “зазвучала” як кулінарний шедевр, підберіть до неї прекрасний соус.
Наприклад, можна звернути увагу на ефектне поєднання журавлини та апельсинів.
Цей варіант ідеально поєднується з будь-якими стравами з птиці, вважає експерт із кулінарних питань мережевого видання “БелНовости” кухар Юлія Архипова.

Як приготувати апельсиново-журавлинний соус
Список інгредієнтів, з якими ми працюватимемо
– половина склянки журавлини;
– три ложки соку апельсину;
– три ложки тростинного цукру;
– дві ложки води;
– трохи солі;
– апельсинова цедра за бажанням.
Методика приготування соусу
Перевага даного рецепту в тому, що він неймовірно простий, тому з ним впорається навіть кулінар-початківець. Вибираємо ємність для приготування соусу.
Засипаємо цукор, воду, апельсиновий сік та цедру. Після цього викладаємо весь обсяг журавлини. Перемішувати нічого не потрібно.
Чекаємо на кипіння і зводимо вогонь до мінімуму.
Після цього залишиться готувати соус протягом 15 хвилин.
Переливаємо в будь-яку зручну ємність і даємо настоятися соусу в холодильнику.
Раніше ми розповідали про те, які прянощі варто використовувати при жарінні та запіканні риби.
Читайте також
- Рецепт ідеального картопляного пюре: кухар назвав помилку, яку не варто робити
- Як приготувати котлети з гречки: рецепт для вегетаріанців та постників