Як приготувати соус з апельсинів та журавлини: гурмани оцінять – простий рецепт

Якщо ви хочете, щоб навіть базова страва “зазвучала” як кулінарний шедевр, підберіть до неї прекрасний соус.

Наприклад, можна звернути увагу на ефектне поєднання журавлини та апельсинів.

Цей варіант ідеально поєднується з будь-якими стравами з птиці, вважає експерт із кулінарних питань мережевого видання “БелНовости” кухар Юлія Архипова.

апельсины
Фото: © Білновини

Як приготувати апельсиново-журавлинний соус

Список інгредієнтів, з якими ми працюватимемо

– половина склянки журавлини;
– три ложки соку апельсину;
– три ложки тростинного цукру;
– дві ложки води;
– трохи солі;
– апельсинова цедра за бажанням.

Методика приготування соусу

Перевага даного рецепту в тому, що він неймовірно простий, тому з ним впорається навіть кулінар-початківець. Вибираємо ємність для приготування соусу.

Засипаємо цукор, воду, апельсиновий сік та цедру. Після цього викладаємо весь обсяг журавлини. Перемішувати нічого не потрібно.

Чекаємо на кипіння і зводимо вогонь до мінімуму.

Після цього залишиться готувати соус протягом 15 хвилин.

Переливаємо в будь-яку зручну ємність і даємо настоятися соусу в холодильнику.

Раніше ми розповідали про те, які прянощі варто використовувати при жарінні та запіканні риби.

Читайте також

  • Рецепт ідеального картопляного пюре: кухар назвав помилку, яку не варто робити
  • Як приготувати котлети з гречки: рецепт для вегетаріанців та постників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *