Майонез – смачний соус, який давно зайняв почесне місце у кухнях.
Все-таки це добре доповнення для салатів, закусок.
При цьому всім відомо, що магазинний продукт може містити шкідливі добавки, які негативно впливають на стан здоров'я.

Досвідчені господині вважають за краще готувати майонез будинку з натуральних компонентів. Процес максимально простий і вимагає багато сил чи часу.
Інгредієнти для майонезу
- жовтки – 2 шт.;
- гірчиця – 1/2 ч. л.;
- оливкова олія – 70 мл;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- цукор – 1/2 ч. л.;
- сіль – 1/2 ч. л.
Як приготувати майонез
Для початку жовтки потрібно збити віночком. Потім можна додавати сіль, цукор та інші компоненти.
Збивати масу треба доти, доки вона не стане однорідною. Наприкінці приготування не зайве додати трохи яблучного оцту.
Як тільки соус буде добре перемішаний, можна подавати його до столу.
Варто додати, що приготувати майонез досвідчені господині можуть навіть лише з двох компонентів. Рецепт такого соусу ми розповідали раніше.
Читайте також
- Більше ніяких відбивних: рулет зі свинини з чорносливом та горіхами
- Як приготувати смачну картоплю фрі: досвідчені кулінари поділилися рецептом



