У період дефіциту господині виявляли дива винахідливості, створюючи страви з мінімального набору продуктів.
Один із таких рецептів десятиліттями годував робітників, студентів та домогосподарок, але сьогодні про нього майже не згадують.
Простий салат з назвою «З нічого» досі можна приготувати за копійки, а його смак здивує навіть тих, хто не вірить у кулінарні дива.

Основу салату становить свіжа капуста – білокачанна чи пекінська. Її тонко шаткують, перетворюючи жорстке листя в повітряну масу.
До неї додають дрібно нарізану цибулю, попередньо ошпарену окропом, щоб прибрати гіркоту.
Третій ключовий компонент – варені яйця. Їх рубають кубиками або натирають на тертці, змішуючи з рештою інгредієнтів.
Заправляють страву сметаною або майонезом, додаючи сіль та перець за смаком.
Головний секрет салату – у балансі текстур. Хрумка капуста, ніжна цибуля і розсипчасті яйця створюють гармонію, яку складно очікувати від такого скромного набору.
За бажання рецепт доповнюють зеленню, крабовими паличками або кукурудзою, але класичний варіант залишається поза конкуренцією.
Його готували нашвидкуруч у заводських їдальнях, подавали на вечерю в сім'ях, де бюджет було розписано до копійки.
Сьогодні салат «З нічого» – не просто їжа, а шматочок історії. Він нагадує про час, коли вміння перетворювати прості продукти на ситну страву цінувалося вище вишуканих делікатесів.
Спробуйте його і ви зрозумієте, чому його так любили. Смак ностальгії, який не купиш у магазині.
Читайте також
- Як правильно заварювати чай у пакетиках: напій вийде ідеальним
- Викинути або приготувати: частини овочів, які ви даремно вважали сміттям